fbpx
Από το 1960 στο πλευρό του επαγγελματία!
Κηφισιά 210 80 11914 - Μαραθώνας 22940 67353

Blog

0

Καλλιεργητικές Οδηγίες για Πελαργόνια

26 Ιουλίου 2014

Με την εκτέλεση της παραγγελίας σας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την προτίμηση που δείξατε στην εταιρεία μας. Τα φυτά που παραλάβατε είναι εξαιρετικής ποιότητας και ελπίζουμε η καλλιέργειά σας θα είναι καλύτερη, εάν λάβετε υπόψη σας και τη δική μας εμπειρία. Φυσικά είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση που θα μας ζητήσετε και για ότι άλλο χρειαστείτε.

ΕΔΑΦΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΦΥΤΕΥΣΗΣ

Το μείγμα που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των φυτών για την ανάπτυξη των φυτών πρέπει να εξασφαλίζει επαρκή αερισμό των ριζών, ικανοποιητική στράγγιση και να είναι απαλλαγμένο από ασθένειες και εχθρούς. Το μείγμα που εξασφαλίζει τις παραπάνω ιδιότητες είναι το ακόλουθο:
3 μπάλες τύρφης καλής ποιότητας

3 σακιά περλίτη

5-6 κιλά ανθρακικό ασβέστιο

2-3 κιλά λιπασμα βραδειας αποδεσμευσης

Άμεσα μετά την παραλαβή των μοσχευμάτων πρέπει να αρχίσετε την φύτευση. Εάν δε γίνει αυτό αμέσως, θα πρέπει τα μοσχεύματα να βγουν από τα κιβώτια και να τοποθετηθούν σε παλέττες, έτσι ώστε να υπάρχουν έως 100 μοσχ/ τετρ. μέτρο. Μετά το αραίωμα χρειάζεται να ποτισθούν με μυκητοκτόνο

Ο χώρος που θα φυτευθούν τα μοσχεύματα θα πρέπει να είναι καθαρός και απολυμασμένος. Το ίδιο ισχύει για τις γλάστρες και το χώμα.

ΛΙΠΑΝΣΗ

Συνιστάται η λίπανση να γίνεται με σκευασμα τυπυ 20-10-20 τις πρώτες 8 εβδομάδες και στη συνέχεια της καλλιέργειας η λίπανση να γίνεται τυπου 15-11-29 μέχρι το τέλος της καλλιέργειας.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Η ιδανική θερμοκρασία νυκτός είναι για τις πρώτες 4 εβδομάδες 16-18oC ενώ για τις επόμενες εβδομάδες της καλλιέργειας η θερμοκρασία πρέπει να μειωθεί στους 10οC. (Χαμηλότερες θερμοκρασίες από 8 οC επιδρούν αρνητικά στην ανάπτυξη των φυτών.) Τα πελαργόνια χρειάζονται για την διαμόρφωση των καταβολών του άνθους να βρεθούν τουλάχιστον 45 ημέρες σε χαμηλές θερμοκρασίες, 8- 10 οC.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ

Botrytis (Βοτρύτις): Χημική καταπολέμηση με καταλληλα μυκητοκτονα. Σε πιθανή προσβολή βοτρύτη επιδιώκουμε μείωση της υγρασίας, βελτίωση του αερισμού και μείωση της πυκνότητας των φυτών.

Pythium (Πύθιο)

Αλευρώδεις

Μελίγκρα

Κάμπιες

Δεν χρειάζεται κορυφολόγημα των φυτών.